Vind een Frituur   |    de belgische frituren index
Aanmelden   |   Registreren   |  2358 Frituren online  |  65 Advertenties
'Paul Frut' geeft fakkel door

'Paul Frut' geeft fakkel door

'Paul Frut' geeft fakkel door

KASTERLEE - Paul -'Frut'- Van de Cruys (60) geeft de fakkel van frituur Terlo in Kasterlee door aan Brenda Goossens. Hij dankt vooral zijn vrouw en zijn klanten.

 

Paul Van de Cruys zat meer dan veertig jaar in 'de voeding', waarvan 25 jaar als uitbater van de bekende Frituur Terlo, naast café de Witte Molen tussen Kasterlee en Retie. De vaste klanten van 'Paul Frut' kwamen steevast uit deze twee gemeenten. Het frietkot -eerst in een klein kraampje, nu in een volwassen chalet- maakt deel uit van het gehucht Terlo. 'Het was ter gelegenheid van Terlo Kermis dat ik in 1986 een eerste keer frieten bakte', vertelt Paul. 'Want 'Looi kermis' zonder frituur was ondenkbaar'. Paul had de smaak te pakken en startte in de weekends met een bescheiden frituur in een aluminium kraampje. 'Dat was behoorlijk koud, zeker in de winter'.

 

Dankzij het stijgende succes besloten Paul en echtgenote Josette Boonen na drie jaar een houten chalet op te trekken. Frituur Terlo groeide van 8 naar 66 vierkante meter, frieten bakken werd Pauls hoofdberoep.

 

'Paul Frut' legt de verdienste voor zijn vlot draaiende frituur in de eerste plaats bij zijn echtgenote en zijn klanten, 'zonder wie ik dit nooit had kunnen realiseren. Want het werk is er zeker niet minder op geworden. Vroeger kwamen de klanten voor hun frietjes tussen 17 en 18 uur. Nu begint het vroeg en blijft het tot laat in de avond duren.'

 

Last met klanten heeft hij nooit gehad. 'Met jonge gasten die al eens een pint te veel op hadden was het altijd plezant. Zo viel er ooit één van die gasten bij zijn frit in slaap, recht met zijn neus in de mayonaise. Om 3 uur 's nachts heb ik die jongen dan maar wakker gemaakt en naar huis gestuurd. En dat pak friet? Dat heeft hij betaald, jaja.'

 

De vrijgekomen tijd gaat Paul besteden aan zijn echtgenote en aan ontspanning als fietsen en vissen. De zaak wordt verdergezet door Brenda Goossens uit 'Looi'... Niet Terlo, maar Tessenderlo.

Gratis aanmelden
Vul uw e-mail adres in
om onze nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail address:
Naam: