Vind een Frituur   |    de belgische frituren index
Aanmelden   |   Registreren   |  2358 Frituren online  |  65 Advertenties
Daan haalt wereldrecord frieten bakken naar Lombeek

Daan haalt wereldrecord frieten bakken naar Lombeek

Daan haalt wereldrecord frieten bakken naar Lombeek

Daan Vernaillen (28) mag zich sinds maandagochtend wereldrecordhouder frieten bakken noemen. Na 83 uur was het zover maar Daan is nog steeds frieten aan het bakken. "Nu ga ik door tot wanneer ik echt niet meer kan want ik wil dat record zo lang mogelijk op mijn naam hebben", zegt Daan met goede moed.

 

Van donderdagavond 17 uur tot maandagochtend 8.15 uur, zo lang moest Daan Vernaillen frieten bakken om beter te doen dan Antwerpenaar Chris Verschueren die in 2010 met zijn recordpoging de toon zette. De uitbater van Frituur Den Bos in Sint-Katherina-Lombeek is intussen zwaar vermoeid maar geeft nu alles om zo ver mogelijk door te gaan. "De laatste twaalf uren waren het zwaarst", zegt Daan. "Als mijn familie en vrienden hier dan niet waren geweest, was ik waarschijnlijk achter mijn toonbank in slaap gevallen. Ik heb dan nog een kwartier gepauzeerd om mijn benen te laten masseren. 83 uur rechtstaan is toch moeilijker dan ik dacht. Mijn knieën hadden het zwaar, soms zakte ik er zelfs door", zegt Daan. "Enkele hulpverleners zijn hier ook altijd aanwezig, voor moest het echt niet meer gaan. Maar mijn bloeddruk en hartslag blijken tegen een stootje te kunnen, ik ben nog kerngezond."

 

Daan is ontzettend blij dat hij het wereldrecord op zak heeft. "Ik heb tijdens mijn recordpoging nooit aan opgeven gedacht. Overdag kon ik rekenen op heel wat bezoekers en klanten en 's nachts waren mijn goede vrienden en familie hier. Mijn broer Robbie, mama Ria en mijn vrouw Tessa hebben mij vier dagen lang gesteund. Zonder hen zou het me nooit gelukt zijn."

 

Aan stoppen denkt de frituuruitbater dus nog niet. "Ik wil doorgaan tot ik echt niet meer kan. Misschien haal ik de 100 uur nog", glundert de friturist. "Nog even op mijn tanden bijten, want ik wil dat het wereldrecord zo lang mogelijk op mijn naam blijft staan." Daan heeft op vier dagen tijd 1.327 pakjes friet verkocht. Ondertussen ging er zo anderhalve ton frieten de deur uit, die gebakken werden in 250 kilogram vet. Verder ging er al op zijn minst 100 kilogram mayonaise de deur uit.

 

"Per pakje friet gaat er één euro naar vzw Novares, die dit jaar een school voor autistische kinderen steunt. Ik ga ook door voor hen, zo kan er nog wat geld in het laatje gebracht worden." Gerechtsdeurwaarder Marleen Van den Bosch is ook onder de indruk. "Het is een origineel record. Ik heb al veel gezien, maar frieten bakken is iets typisch Belgisch. Ik had nooit gedacht dat Daan zoveel pauze ging opsparen, hij blijkt erg sterk te zijn", zegt ze. "Ik kom terug voor steekproeven tot zolang dat nodig is. Als Daan denkt op te geven, moet hij mij eerst een seintje geven. Daarna moet hij toch verder frietjes bakken tot wanneer ik er ben. Zo kan ik de correcte tijd berekenen en kunnen we de recordpoging op een juiste manier afsluiten", vertelt Marleen Van den Bosch.

 

Mama Ria is ontzettend fier op haar zoon. "Ik heb altijd geweten dat hij het zou halen. Zelf heb ik ook nog niet geslapen. Ik ga met Daan door tot wanneer hij niet meer kan, dat was de afspraak." Ria bleek het toch ook een paar keer moeilijk te hebben. "Het was niet leuk om te zien dat mijn zoon het zwaar had. Als moeder wil je altijd het beste voor je kinderen, maar nu kon ik niet veel doen."

Gratis aanmelden
Vul uw e-mail adres in
om onze nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail address:
Naam: