Vind een Frituur   |    de belgische frituren index
Aanmelden   |   Registreren   |  2358 Frituren online  |  65 Advertenties
Eddy Vandeville van lí Oasis in Ittre is Friturist van 2012

Eddy Vandeville van lí Oasis in Ittre is Friturist van 2012

Friturist Eddy Vandeville van frituur l’ Oasis in Ittre is verkozen tot eerste Friturist van het Jaar. De culinaire gids Foodprint en Valorfrit maakt dinsdagnamiddag op Horeca Expo in Gent ook provinciale winnaars bekend.

 

Voor het eerst verkozen de culinaire gids Foodprint, met steun van Valorfrit, een "Friturist van het jaar". De verkiezing leverde per Belgische provincie en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest telkens één provinciale winnaar op.

 

Friturist Eddy Vandeville van frituur l’Oasis is Friturist van het Jaar 2012. "Die man kent zijn producten. Hij weet perfect wat een patat is en hoe hij die moet verwerken", aldus Christian de Winter van Foodprint. Het geheim van Vandeville ligt hem in het feit dat hij zijn aardappelen bij landbouwers uit de streek haalt en per seizoen weet welke soort hij moet kopen. De jury loofde ook de passie van de friturist.

 

Uit een preselectie van een tiental frituren per provincie, werden dan ook provinciale winnaars aangeduid. Dat zijn de frituren Max (Antwerpen), Maison Antoine (Etterbeek), Domino (Jumet), Nachtegaal (Lommel), Friture de l’Ermitage (Luik), Friterie Lucky (Marche-en-Famenne), De Kouter (Deinze), De Wip (Vlaams-Brabant) en De Stroopijp (Moerkerke). Voor de provincie Namen wonnen ex aequo Chez Sabine (Ciney) en Style Frite (Somzee).

 

De provinciale selectie gebeurde in de eerste plaats op basis van de kwaliteit van de friet. Ondergeschikt speelden onder meer ook verpakking, hygiëne interieur mee.

Gratis aanmelden
Vul uw e-mail adres in
om onze nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail address:
Naam: