Vind een Frituur   |    de belgische frituren index
Aanmelden   |   Registreren   |  2358 Frituren online  |  65 Advertenties
Frituur Number One is weer open

Frituur Number One is weer open

Frituur Number One is weer open

ANTWERPEN - Frituur Number One aan de Hoogstraat is terug van weggeweest. Vrijdagmiddag opende de legendarische Antwerpse frituur opnieuw haar deuren. Twee jonge vrouwen nemen de zaak over.

 

Sinds eind maart was de bekende frituur aan de Hoogstraat gesloten. Over de reden van de sluiting werd toen druk gespeculeerd. Het gerucht deed de ronde dat financiële problemen aan de basis zouden liggen. Net voor de sluiting was de financiële inspectie immers binnengevallen in de frituur.

 

De eigenaar van de zaak, de Nederlander Jacobus Perdaems, wou niet communiceren over de oorzaak of de duur van de sluiting. De laatste maanden werd het stil rond ‘de Number One’, maar vrijdagmiddag bleek de frituur plots weer geopend. Voor veel buurtbewoners was de heropening geen verrassing. Vorige week gonsde het er al van de geruchten over een mogelijke heropening. Bewoners zagen mensen vergaderen in de zaak, er werd een likje verf aangebracht, en de bekende frituurbediende Maria Vanlommel gaf de frituur een grondige poetsbeurt. Allemaal signalen die wezen op een nakende heropening.

 

De zaak blijkt ook twee nieuwe ‘directieleden’ te hebben gekregen. Caroline Van Tendeloo en Maddy Laenen, twee jonge vrouwen met enige horeca-ervaring, nemen de zaak over. ‘We konden de teloorgang van de ‘Number One’ niet aanzien’, zegt Caroline. ‘Daarom zijn we heel tevreden dat we de frituur een nieuw elan kunnen geven.’ De twee zijn niet bang van de veel besproken crisis in de horeca. ‘Ik denk dat je in deze tijden beter een frituur uitbaat dan een sterrenrestaurant’, zegt Maddy Laenen. ‘Een frituurbezoek kunnen de meeste mensen zich nog wel veroorloven.’

 

Het vroegere personeel blijft aan de slag. Maria Vanlommel, waarschijnlijk de meest geliefde frituurbediende van Antwerpen en omstreken, blijft de avonddiensten verzorgen. Gisteravond stond ze voor het eerst sinds lang weer achter ‘haar’ toog. ‘Het doet deugd om terug te zijn en mijn klanten terug te zien’, zei ze. Voor het overige wilde Maria niets kwijt, maar ze leek niet onverdeeld gelukkig met de gang van zaken.

 

De ruim 7.000 fans van de Facebookpagina ‘Maria van Frituur Number One’ slaken in ieder geval een zucht van opluchting. Zij kunnen Maria opnieuw verblijden met een nachtelijk frituurbezoek.

Gratis aanmelden
Vul uw e-mail adres in
om onze nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail address:
Naam: