Vind een Frituur   |    de belgische frituren index
Aanmelden   |   Registreren   |  2360 Frituren online  |  65 Advertenties
Frituurbus raakt niet weg van parking E19

Frituurbus raakt niet weg van parking E19

Frituurbus raakt niet weg van parking E19

VILVOORDE - Sinds februari staat in de Huinhovenstraat, naast de parking langs de E19, een tot frituur omgebouwde bus onbeheerd te verkommeren. De bus is de eigenares van het terrein een doorn in het oog, maar het is niet eenvoudig om de frituurbus weg te krijgen.  

Aan de parking in Peutie langs de E19 richting Antwerpen staat al jarenlang een oude lijnbus die is omgevormd tot frituur. De bus staat niet echt op de snelwegparking, maar op privéterrein langs de Huinhovenstraat, die grenst aan de parking.  

Sinds februari is de frituurbus verlaten. Hij is besmeurd met graffiti, binnen staan de potten mayonaise en andere sauzen te beschimmelen. Nochtans was de frituurbus ooit een bloeiende zaak. Veel pendelaars en truckers kwamen er een pakje frieten halen. De klanten konden via een geïmproviseerd wandelpad makkelijk tot bij de bus geraken.  

Daar kwam in februari een eind aan. Rond de parking werd een omheining geplaatst, waardoor het onmogelijk is geworden om de frituur van op de parking te bereiken. De eigenaar van de bus verdween met de noorderzon; de bus is intussen verkommerd.  De eigenares van de grond waar de bus op staat, was de eerste eigenaar van de frituurbus, maar ze verkocht de bus. De nieuwe eigenaars kregen van haar toestemming op haar grond te blijven staan. Helaas betekende dat het begin van het verval. De bus werd niet meer onderhouden zoals het hoort.

De eigenares van het terrein wil de bus nu weg van haar grond, maar stad en politie kunnen niet veel doen. 'Aangezien de bus op privéterrein staat, hebben de stad of de politie geen bevoegdheid om op te treden', zegt burgemeester Marc Van Asch (CD&V). 'De enige oplossing is via de rechtbank een procedure starten om de bus weg te halen. En dat kan een hele tijd in beslag nemen.'

Gratis aanmelden
Vul uw e-mail adres in
om onze nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail address:
Naam: