Vind een Frituur   |    de belgische frituren index
Aanmelden   |   Registreren   |  2358 Frituren online  |  65 Advertenties
Musthave voor de friturista

Musthave voor de friturista

Musthave voor de friturista

Nova dankt zijn grote succes vooral aan zijn friteuses, wafelijzers, grills en mixers. Maar om een ode te brengen aan het product dat onlosmakelijk mee hun goede naam heeft helpen bepalen, heeft Nova onder redactie van de bekende culinaire journalist Marc Declercq ‘Het grote frietboek’ uitgebracht.

 

Van frietjes wordt elke Belg gelukkig. Letterlijk en figuurlijk, zo blijkt. Want onderzoek van de Aston University in Birmingham heeft uitgewezen dat het eten van frieten je rustiger zou maken. Waarschijnlijk dankzij het hoge koolhydratengehalte van de aardappel. Dit leuke weetje pikten we op uit ‘Het grote frietboek’ van Nova.

 

Deze verdiende ode aan de friet is onder redactie van de bekende culinaire journalist en schrijver Marc Declercq door Nova International uitgebracht. Het bevat tal van leuke weetjes, zoals hierboven, die je ongegeneerd kunt spuien wanneer je samen met de collega’s een bezoekje aan de frituur brengt.

 

Maar dit is zeker niet de enige reden waarom je dit boekje in huis zou moeten halen. Want wie graag een frietje op zijn - al dan niet plastieken - vork prikt, kan er alle mogelijke varianten op de friet ontdekken en op basis hiervan creatief aan de slag gaan met ‘curly fries’ of ‘pommes gaufrettes’.

 

De tips en recepten van friturist Felix Alen helpen je dan weer bij het ontwikkelen van het ideale frietrecept voor de allerbeste frietjes bij jou thuis. Bakken in frituurvet op basis van puur rundvet - zoals Felix - of op basis van plantaardige oliën zorgt, bijvoorbeeld, ook voor een compleet andere smaak.

 

Daarnaast wordt ook een overzichtje geboden van de beste frituren in België en de geheime frituuradresjes van onze BV’s. ‘Het grote frietboek’ is een Belgisch standaardwerk over de meest geliefde snack in België en daarbuiten, en hoort in de keuken van elke rasechte Belg.

 

'Het grote frietboek' zal begin oktober in de boekhandel verkrijgbaar zijn. Wie echter een friteuse van Nova koopt, ontvangt helemaal gratis een exemplaar.

 

Het grote frietboek, Trichis Publishing BV, ISBN 9789490608231 < € 12,95

Gratis aanmelden
Vul uw e-mail adres in
om onze nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail address:
Naam: