Vind een Frituur   |    de belgische frituren index
Aanmelden   |   Registreren   |  2352 Frituren online  |  0 Advertenties
Nieuw de luxe frituur 'Chez Vincent' in Brugge

Nieuw de luxe frituur 'Chez Vincent' in Brugge

Nieuw de luxe frituur 'Chez Vincent' in Brugge

BRUGGE - In Brugge is gisteren de eerste Belgische luxefrituur geopend. Met ‘Chez Vincent' wil bedenker Vincent Boutens (43) alleen maar ‘dé top' uit zijn frietketels toveren. ‘Garnaalkroketten boordevol grijze garnalen, versgesneden frieten en hamburgers die voor 100 procent uit vlees bestaan. Eerst gaan we België veroveren, daarna volgt de rest van de wereld.'

Een bestek in papieren zakjes, comfortabele lederen zetels, mooie grote foto's aan de muur, strakke kartonnen draagtasjes voor wie zijn friet komt afhalen, cava op de kaart en... prijzen die soms de helft boven die van de doorsnee frituur in de schaduw van de kerk liggen. De naam ‘Chez Vincent' klinkt niet alleen als die van een chique zaak, het is er ook één. De eerste is geopend in het toeristische centrum van Brugge, eind deze maand volgt er nog één in Antwerpen en er zijn ook al plannen voor Gent, Brussel, Charleroi, Namen en Luik.

Ambitie genoeg, nu alleen nog de klanten. En daar is het toch even afwachten. Want zit de Belg wel te wachten op een frituur waar je dieper in de portemonnee moet tasten om met een echt bestek een hamburger met een mooi gedresseerd slaatje te eten? Een kartonnen bakje vol friet met een plastic vorkje uitsmikkelen in een oude barak langs de kant van de weg, dat is toch de charme van de Belgische friet? ‘Voor een stuk', zegt Boutens. ‘Maar niet iedereen wil het zo. We lieten namelijk een marktonderzoek doen. En wat blijkt? Verschillende mensen laten al even de frituur links liggen omdat die voor hen onvoldoende hygiëne en kwaliteit biedt. Wij doen dat wel. Alles is hier proper en aan de wand hangt een peperdure afzuiginstallatie die alle frietgeurtjes wegzuigt. En het belangrijkste: topkwaliteit. Van alle snacks die op de markt zijn, bieden we het beste. Alles hebben we geproefd. Wat niet voldeed, laten we zelf maken. Stoofvlees, balletjes in tomatensaus, vol-au-vent, mayonaise, alles wordt bereid volgens onze recepten. Hetzelfde met de hamburgers en garnaalkroketten die elke dag vers aangeleverd worden. Geen brol bij ons. We kregen hier bijvoorbeeld kippennuggets binnen met amper 30procent kippenvlees. De rest? Geen idee. Sorry, maar dat kan dus niet. Onze nuggets bestaan uit 100 procent kipfilet. Kortom, wat je hier eet, vind je niet in de gemiddelde Belgische frituur. En oké, we zijn iets duurder. Maar wie houdt van kwaliteit, betaalt daar ook graag ietsje meer voor.'

Met dat motto hoopt Boutens niet alleen de Belgen, maar ook de rest van de wereld naar zijn zaak te lokken. ‘Een Chez Vincent op elk continent, in elke wereldstad, dat is onze droom. Ik kom veel in het buitenland omdat ik een internationaal vastgoedkantoor run, en telkens stel ik hetzelfde vast: ketens als Quick en McDonald's hebben het daar voor het zeggen. Terwijl onze Belgische friet toch zoveel lekkerder is. Zeker in combinatie met al onze klassieke snacks en sausen. Troeven genoeg dus.'

Wat zoekt een vastgoedman eigenlijk in de frituurwereld? ‘Toen ik student was, werkte ik tijdens de weekends in een frituur. De liefde voor de friet is daar ontstaan en is nooit meer verdwenen. Vandaar deze zijsprong.'

Gratis aanmelden
Vul uw e-mail adres in
om onze nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail address:
Naam: