Vind een Frituur   |    de belgische frituren index
Aanmelden   |   Registreren   |  2358 Frituren online  |  65 Advertenties
Twee weken lang frieten aan halve prijs

Twee weken lang frieten aan halve prijs

Twee weken lang frieten aan halve prijs

OPWIJK - Twee weken lang verkopen Leo en Hilde Elpers hun frieten aan halve prijs. Daarmee willen ze de twintigste verjaardag van hun frituur De Ring vieren.

 

Om de vijf jaar verwennen Leo en Hilde Elpers hun klanten. Vijf jaar geleden, bij het vorige jubileum, gingen de frieten gratis de deur uit. Vanaf volgende dinsdag, 2 augustus, kunnen Leo's klanten twee weken lang genieten van een korting van vijftig procent.

 

Het echtpaar Elpers dat uit Merchtem afkomstig is, opende begin augustus 1991 frituur De Ring aan de Ringlaan. Het frietkot stond toen aan de overkant tegen de omheining van de Gemeenschapsschool De Duizendpootrakkers.

 

'Vroeger werkte ik als garçon in een dancing en later als arbeider in brouwerij De Palm in Steenhuffel. Maar toen mijn vrouw en ik elkaar leerden kennen, kochten we een frietkot en het werd een succesverhaal. Je moet geregeld het frietvet vernieuwen en je moet bakken met gevoel', legt hij zijn succes uit.

 

Amper drie jaar na het begin van zijn carrière als frietbakker liet hij een complex bouwen met vier appartementen boven de huidige moderne zaak mét zaaltje op de benedenverdieping. Ondertussen is ook dochter Dorien(20) in de zaak gekomen.

 

Leo Elpers is populair. In 2000 hielp hij keizer Dirksken aan een wereldrecord door 180kg friet te bakken, die in de grootste frietzak ter wereld gedropt werden. Daarmee was de prins-carnavalsverkiezing dat jaar gered want Dirksken was enige kandidaat en om de titel te verdienen was hij de uitdaging aangegaan om op die manier in het Guinness Book of Records te staan. Ter herinnering aan dat memorabel feit liet de gemeente zelfs een standbeeld(je) in de vorm van een frietzak op het perkje voor zijn zaak oprichten.

 

Maar Leo en Hilde Elpers kenden ook pech. Vorig jaar in maart ontsnapte de frituur aan een ramp toen het afzuigsysteeem vuur vatte. Dat systeem loopt door het woonblok. Leo Elpers kon de appartementsbewoners tijdig verwittigen en door de snelle tussenkomst van de brandweer was er alleen materiële schade.

 

Nu lijdt de frituur onder de heraanleg van de Merchtemsesteenweg.

Gratis aanmelden
Vul uw e-mail adres in
om onze nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail address:
Naam: