Vind een Frituur   |    de belgische frituren index
Aanmelden   |   Registreren   |  2358 Frituren online  |  65 Advertenties
Veel Kempense nominaties voor de Horeca Awards

Veel Kempense nominaties voor de Horeca Awards

Veel Kempense nominaties voor de Horeca Awards

De Kempense horecazaken hebben in totaal 28 nominaties in de wacht gesleept voor een Horeca Award. Die worden eind januari toegekend. Eén van de genomineerden is frituur 't Sloeberke uit Geel, uitgebaat door Kurt Leten.

 

'Het is voor mij de eerste keer dat ik aan de Horeca Awards deelneem en het feit dat ik mee mag naar de eindstrijd is dus een beloning op zich', zegt Kurt Leten, de uitbater van 't Sloeberke. Zijn zaak ligt in de Vaartstraat in Geel-Ten Aard. 

'Zo'n zes jaar geleden ben ik hier begonnen. Aanvankelijk alleen als broodjeszaak maar later zijn de frieten bijgekomen. Goede en verse waar aanbieden is een van onze toprioriteiten. Heel wat van onze bereidingen maken we ook zelf. Voorlopig hebben we al een onaangekondigd bezoek van de jury achter de rug en een gesprek. We gaan er nu alles aan doen om de prijs ook effectief binnen te halen.' 

In dezelfde categorie is ook frituur 't Sas uit Rijkevorsel genomineerd. In de categorie Brasserie zijn er zes Kempense genomineerden met ex-winnaar De Repertoire uit Herentals, de Weerelt uit Turnhout, Vijverzicht uit Dessel, Gasthof De Roskam uit Vorselaar, de Flore uit Geel en Vijverzicht uit Dessel. Het zijn brasseries die de awards ernstig nemen. De Repertoire en de Flore brengen ook hun beste afwasser in competitie. Op Vlaams niveau zijn er in de categorie Brasseries overigens niet minder dan 39 zaken genomineerd. 

De Roskam in Vorselaar is ook genomineerd als belofte, Vijverzicht scoort ook in de categorie Innovaties net als Eco-Osmose uit Olen. Wat de Hotels en B&B's betreft zijn Fauwater uit Kasterlee, De Casteleer uit Kasterlee en Domein Het Puij uit Turnhout genomineerd. 

Traiteurs en restaurants

Bij de traiteurs overleefden Chaudfroid Catering uit Geel, Vandersmissen Feestservice uit Hoogstraten, Peter Vranckx uit Meerhout en Sigrid uit Zoersel de eerste selectie. 

Bij de restaurants vallen De Verandering uit Mol en het Waterhuis in Zoersel op. Het café De Welkom uit Noorderwijk wil opnieuw ambiancecafé worden. 

Martiz

In de categorie Feestzalen is er een nominatie voor Ten Huize Foets uit Mol. En sauna Ninfea uit Vorselaar, winnaar van een Horeca Award in 2011 is opnieuw genomineerd in de categorie wellness. Restaurant Martiz uit Mol is genomineerd in drie categorieën, Beste Restaurant, Beste Personeel en Beste Afwasser.

Gratis aanmelden
Vul uw e-mail adres in
om onze nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail address:
Naam: