Vind een Frituur   |    de belgische frituren index
Aanmelden   |   Registreren   |  2360 Frituren online  |  65 Advertenties
Zondag blijft topdag voor frituren

Zondag blijft topdag voor frituren

Zondag blijft topdag voor frituren

Op een doorsnee dag in de eerste drie kwartalen van 2011 aten gemiddeld 800.000 Vlamingen, of 12,6 procent van de bevolking, friet. Dat blijkt uit een bevraging in opdracht van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM). Volgende week maandag start de jaarlijkse Week van de Friet.

 

Vooral bij 18-44-jarigen en gezinnen met kinderen zijn frietjes populair, blijkt uit de studie. Topdag is zondag, gevolgd door zaterdag, vrijdag en woensdag.

 

In 2010 verklaarde 57 pct van de Vlamingen minstens maandelijks naar de frituur te gaan, ook hier in de eerste plaats 15-44-jarigen en gezinnen met kinderen.

 

Belangrijkste motivatie om naar de frituur te gaan, is de smaak. Verder vindt de Vlaming het ook makkelijk en snel. Regelmatig past het frituurbezoek ook binnen een bepaalde routine, zoals het einde van de werkweek, samen met vrienden na school, sport of uitgaan.

 

Sinds 2000 voert het VLAM in opdracht van de Vlaamse frituristen en aardappelschilbedrijven promotie voor de frietjes van de frituur. Dit jaar zet actrice Nathalie Meskens uit "Tegen de sterren op" (vtm) haar schouders onder de actie.

 

Tijdens de Week van de Friet zal een "koninklijke frietmobiel" in Vlaanderen rondtoeren en gratis friet uitdelen, volgende week dinsdag in Tongeren (Hospitaalplein), woensdag Roeselare (Polenplein), donderdag Leuven (Ladeuzeplein), vrijdag Gent (Woodrow Wilsonplein) en zaterdag Antwerpen (Sint-Jansvliet).

 

Meer informatie op www.weekvandefriet.be.

Gratis aanmelden
Vul uw e-mail adres in
om onze nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail address:
Naam: